2003 yılında piyasaya çıkan Cola Turka'nın Türkiye pazarında kısa sürede ikinci sıraya yükselmesinin ardından 2006'da kesilen astronomik ceza sonu oldu.
three litrelik şişe gibi farklı ürünler çıkararak tüketici alışkanlıklarını şaşırtması ve ezber bozması, kutu yada litrelik ürünleri rakiplerinden daha ucuza sunması ve yerli malı konseptini kullanması rekabet ve pazarda tutunma stratejisinin ana iskeletini oluşturdu.
1970’lerde Japonya’daki ekonomik iyileşmelerle birlikte şirket, enerji içeceği yanında kutu kahve satışına başlayarak içecek satışını ikinci temel iş alanı haline getirmiştir. Bu dönemde otomat makinesi sayılarının ülke genelinde gösterdiği artworkışa paralel olarak, DyDo Drinco bugün sahip olduğu 260.
Klozetteki sarı lekeleri anında geçiren yöntem ifşa oldu! Yalnızca 2 malzemeyle yeni alınmış gibi olacak…
Yorumları bir kenara bırakırsak Ülker, Cola Turka ile tanıtım, pazara giriş ve ürünü tutundurma çalışmalarında agresif bir reklam kampanyasıyla rekabetçi fiyat uygulamasını, yerli ve milli olma unsuruyla birleştirdi ve kısa zamanda hızlı bir ivme kazandı. Diğer kola firmalarının 2,five lt ile standartlaştırdığı kolayı 3 lt ile piyasaya süren Cola Turka hem piyasayı şaşırtma yönünde adım atmış hem de ürünlerini rakiplerine nazaran daha ucuza satması ile pazarlama iskeletini oluşturmuştu.
Durumu fark eden rakipler Pepsi ve Coca Cola, şeker üretimi için devletten izin istediler. İzin verilmeyince Ülker'in dolaylı da olsa zaten bu işi yaptığını ileri sürerek rekabet koşullarına uymadığı ve yasal şeker kotasını aştığı gerekçesiyle Ülker'i şikayet ettiler.
Şirket uluslararası yatırımlarının ilk advertisementımını 2013’te Rusya ile atıp, 2015’te Malezya ve 2016’da Türkiye ile devam etmiştir. 2016 yılında Yıldız Keeping’in içecek şirket hisselerinin %90’ının satın alınmasıyla kurulan DyDo Drinco Turkey, kuruluş sonrasındaki tüm yıllarda oldukça yüksek büyüme oranları ile grubun Uluslarası haber sarı kırmızı İçecek İş Kolu’ndaki en önemli oyuncusu haline gelmiştir.
Bazı yorumlarda da Cola Turka’nın reklamlar ve kampanyalar ile o dönemin gerginliğinden faydalandığı ve bu sayede satış patlaması yaşadığı söyleniyordu. Ayrıca Ülker gibi Türkiye’de oldukça geniş bir dağıtım ağına sahip markanın desteğiyle de Cola Turka ülkenin dört bir yanına başarıyla dağıtılabiliyordu. Hızla büyüyen Cola Turka tüketici tarafından tercih edilen bir ürün haline gelmiş ve pazarı domine etmeye başlamıştı.
Cola Turka, Türkiye’de tüketiciler tarafından olumlu bir şekilde karşılanmış ve beğenilmiştir. Türk insanının milliyetçilik duygularına hitap etmesi, yerli ve milli bir marka olması, fiyatının uygun olması ve tat olarak beğenilmesi gibi nedenlerle tercih edilmektedir.
35 trilyon ceza, ten trilyonluk bir iş ve kazanacağın da birkaç trilyon olsun. Neticede zor bir iş. Cezanın nedeni şeker kanunu bakanlık tarafından değişik yorumlanmasıydı. Mahkeme de böyle bir yorumun doğru olmayacağına karar verdi.
Pentagon, Kızıldeniz'de bir ABD savaş gemisi ve birçAlright ticari gemiye saldırıldığını açıkladı
Cola Turka 2006 yılında yeni imaj kampanyasında 'Hep Beraber' temasını işledi. Cola Turka'nın logosu ve ambalaj tasarımları da Hollywood'da yaşayan ünlü Türk tasarımcı Emrah Yücel tarafından yenilendi.
Bu ürünün advertını da Pemberton’ın ortağı Frank Robinson koymuş: Coca Cola. Bu isimlendirme halen tartışmalara konu olmaktadır ki bu ismi hem heceleyerek okuyanlar hem de tersten okuyanlar birçOkay olumlu – olumsuz yorumlarda bulunmaktadırlar.
Türkiye pazarında Coca Cola ve Pepsi Cola'nın pazarın %89’unu ellerinde bulundurduğu 2003 yılında Yıldız Holding A.Ş. Ülker çatısı altında pazara yeni bir oyuncu kazandırıyor: Cola Turka.
"Sonra 35 trilyonluk ceza yedik. Artworkık bizi ne kadar büyük görüyorlarsa 35 trilyonluk ceza verdiler. Devletin karışacağı işe niye giriyorsun denebilir ama devletin kola işine karışacağı kimin aklına gelir?